Podwijające się uszczelki szyb w tylnych drzwiach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • anpado
    Drive
    • 2011
    • 65

Polecam Grand Cherooke 6.4 HEMI SRT8. Poza spalaniem problemów z nim nie ma. A przepraszam, wymienili skrzynię na nową w ramach gwarancji. Trochę brzęczy w środku no i powyżej 240-250 km/h już nie prowadzi się tak super pewnie. To kiosk na kołach. Nowego można bez problemu dostać w krótkim czasie. W tym roku ma wyjść 700 konna wersja HellCAT.

Można? Można. Tylko że nas biedaków może być stać co najwyżej na jakieś ekologiczne uturbione g... a nie porządny wóz. W gruncie rzeczy producenci osiągną swój cel - po 3 latach nowy. A summa summarum wydamy więcej niż ktoś, kto kupuje SRT8 na 8-10 lat.
  • guzolot
    Rider
    • 2010
    • 473

Witam,
    Od jakiegoś czasu moją skodzinę dopadła dziwna przypadłość.
    Uszczelki szyb w tylnych drzwiach podwijają się na opuszczaną szybę. Jakby chciały wleźć do środka drzwi razem z szybą.
    Da się coś z temu zaradzić? Miał ktoś taki problem?
    Myślałem o potraktowaniu ich gliceryną, ale boję się tłustych szyb. :-\

Nie wiem co począć.

Andrzej
    Sprzedam dom: http://www.paulinaguzek.pl/dom/
    ---

A to moja skodzinka:
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1470014

Komentarz

• paulob1
      Rider
      • 2008
      • 470
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

guzolot, może spróbuj czegoś takiego:

Ja od dłuższego czasu używam tej z Bioline w niebieskim pojemniku.
      Wszystkie szyby raz na kwartał przelecisz i nie dość, że będą bardziej czyste, to i poślizg lepszy. W składzie są jakieś polimery, czy silikony... ogólnie polecam.
      Natryskujesz i wpolerowujesz w szkło.
      Powinno pomóc. Przy prędkościach autostradowych w ogóle nie używam wycieraczek w deszczu i zauważyłem, że uszczelki są bardziej czyste.

Komentarz

Pracuję...